2011. június 25., szombat

Éjfél 1. fejezet

Balesetek:

Másnap reggel egy kakukk madár ébresztette a diákokat a táborban. Amint felébredtek felvették fürdőruhájukat, és törölközővel a kezükben lesétáltak a folyópartra. Onnantól a csapat két felé oszlott. Voltak olyanok, akik a törölközőjüket leterítették a gyepre, hogy élvezhessék a nap sugarait. A többiek a vízben fürödtek, és egymással szórakoztak. Utána kijöttek a vízből, és akik eddig napoztak azok futottak bele a folyó tiszta vízébe. Mindenki a vízben volt, de ez alól Annie volt a kivétel, aki még mindig a könyvét olvasta. Nem is akarta letenni. Pár perccel később Tyler jött be az ajtón csurom vizesen. A szekrény tetejéről levette a törölközőjét, és menni akart vissza a folyópartra, de meglátta Annie-t így nem akart még menni.
- Hé nem jössz ki a partra?- kérdezte kíváncsian, majd leült a lány mellé, de az arrébb húzódott.
A kérdésre megrázta a fejét, majd tovább olvasta a könyvet. Tyler kivette a kezéből a könyvet, majd szemügyre vette. A könyv a Sellő legendája címet viselte. Miután megnézte feltette a szekrény legtetejére, ahol Annie nem éri el. Hiába próbálta levenni sehogy se érte el. Haragosan nézett Tylerre, aki ártatlan arccal nézett rá.
- Gyere le velem a partra!- kérte meg rá gyengéden.- Utána visszakapod a könyvet.- tette még hozzá, amire a lány elmosolyodott.
- Rendben.- fogadta el a fiú kérését.
Mielőtt lementek volna a partra Annie felvette a fürdőruháját. Tyler kinyitotta a lány előtt az ajtót, majd elindultak a folyópartra. Amint odaértek a fiú kiterített a gyepre egy plédet, amire Annie leült. Tyler befutott a vízbe, ahol Jane is volt. Jane irigykedve nézte a lányt, aki a pléden ült. Jane szerette volna, ha barátnője kedvese az ő kedvese lenne, ezért régebben mindent megtett annak érdekében, hogy szétváljanak, és ez most is így lesz. Sabrina leült barátnője mellé, majd elkezdtek csevegni egymással. Miután mindent megbeszéltek Sabrina behívta barátnőjét a vízbe, de az nemet mondott. Nemsokára Tyler is kijött a vízből, és elterült a pléden, majd becsukott szemmel kezdett el napozni. Addigra Jane már a faházban volt, és kutatni kezdett Annie éjjeli szekrényében. Az első fiókban talált egy fényképalbumot és néhány könyvet. Ezek közül egyik se volt elég hasznos az ő számára, ezért visszacsukta a fiókot. Kinézett az ablakon, hogy megnézze jönnek e, de szerencsére még mindig a folyóparton voltak. Megnézte a második szekrényt, amiben talált egy levelet az anyjától, néhány újságot és néhány fotót a szomszédokról. Visszacsukta a fiókot, majd újra kinézett az ablakon. Megnézte a harmadik fiókot is, de abban csak néhány tisztálkodási szert talált. Visszacsukta a harmadik fiókot is, majd kinyitotta a szekrényt, és belenézett a táskájába. A táskájában talált egy levelet, ami az angliai Bristol Egyetemtől jött. Szerencsére már fel volt bontva így kivette belőle a lapot. Nem vették fel az egyetemre, ami azt jelenti sokáig itt fog maradni. Visszatette a levelet, majd becsukta a szekrényt, és belenézett a kosárba, amibe a leveleik, képeslapjaik kerültek. Kivette belőle a leveleket, majd megnézte őket. Egy levél jött Sabrinának, két levél jött Tylernek, egy levél neki és egy levél Annie-nek. A levél az édesapjától jött. Elvette a borítékot, és a többit visszatette úgy ahogy voltak. Utána felment a szobájába, és gyorsan kihúzta az első fiókot. A rárakta a borítékot a hátuljára, visszarakta a fiókot, majd visszament a folyópartra. Annie és Tyler pont akkor ment a faház felé. Jane visszafutott a folyópartra, majd beugrott a vízbe. Annie és Tyler már a házban voltak, majd a fiú visszaadta a neki a könyvet. Annie megnézte a leveleket, de nem talált az ő számára semmilyen levelet. Ő még nem tudta, hogy Jane vitte el. Visszatette a leveleket, majd leült az ágyra, és újra olvasni kezdte a könyvet. Az idő hamar eltelt. Mikor mindenki elment a téglából épített házba, hogy megebédeljenek addig Jane elővette a borítékot, majd kibontotta, és elkezdte olvasni.
Drága kislányom!
Tudom, hogy azt akarod, hogy visszamenjek hozzátok, de nem lehet. Már másnak vagyok a felesége. Én azt szeretném, ha eljönnél hozzánk, és megismerkednél vele. Van egy mostohatestvéred is. Sokkal boldogabb vagyok Maryvel, mint az anyáddal. Minden tökéletes, de annak nagyon örülnék, ha te is itt lennél velem. A borítékban találsz néhány fényképet rólunk. Hívj, ha eldöntötted mi legyen!
Édesapád!

Amint elolvasta megnézte, hogy honnan jött ez a levél. A levél Kalifornia nyugati részéből jött. Az nem volt messze mivel ők az északi részén voltak. Jane viszont azt akarta, hogy minél messzebb legyen attól, akit szeret. A papírt visszarakta a borítékba, majd eltette a fényképalbumába. Ha nem tudja, hogy az apjától jött egy levél akkor el akar majd menni az egyetemre, de nem vették fel. Ezt a hibát meg kell oldani. Jane haza telefonált az apjához, hogy intézzen el neki valamit. De nem vette fel a telefont. A nap többi részében azon gondolkodott, hogy hogyan vetethetné fel oda. Sokáig gondolkodott ezen a dolgon, de semmi nem jutott az eszébe. Kiment a teraszra, és leült a székbe. Egyszer csak meghallotta Annie hangját. A korláthoz lopakodott, majd megkereste őket a tekintetével. Annie és Tyler a téglából épített ház felé ment. Visszament a szobájába, majd lement a lépcsőn, és kifutott a házból. Ő is afelé a ház felé ment. Amint megtalálta őket lopakodva ment utánuk. Csakhogy időközben nem vette észre, hogy Sabrina őt követi. Ha megállt ő is megállt, ha tovább ment ő követte. Annieék egy dombon nézték a holdfogyatkozás. A hold korongja lassan elvörösödött. Sokáig nézték, majd bementek a vízbe, hogy úszkáljanak. Jane felmászott a fára, hogy jobban lássa őket. Sabrina a mögötte lévő fára mászott. Csakhogy onnan mindketten leestek. Szerencsére nem estek nagyot. Jane bokája le lett horzsolva, Sabrinát pedig megkarcolta az egyik faág. Annie-t abban a pillanatban valami lerántotta Tyler pedig lebukott utána. Szerencsére még időben kihúzta őt a partra mielőtt komolyabb baj történt volna. Tylerrel csak annyi történt, hogy valami szúrást érzett a talpában mikor Annie-t próbálta kihúzni. A partról viszont meglátták Jane-t és Sabrinát a földön heverve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése