2011. június 21., kedd

Éjfél Prológus

A tábor:

Annie pislogó szemmel ébredt fel, majd felkelt az ágyból, és bement a fürdőbe. Nagyon okos volt, de nagyon elzárkózott a külvilágtól. Anyja sokat dolgozott egy divatáruházban, ezért nem volt ideje a gyermekére. Annie 2 vagy 3 éves lehetett, amikor a szülei úgy döntöttek, hogy elválnak egymástól. Amikor el kezdett járni az iskolába egy vörös hajú lány minden megváltozott. Sabrinának hívták. A diákok viszont a boszorka néven szólították. Őt viszont ez nem érdekelte. Miután Annie megfürdött, bement a szobájába, majd az ágyán lévő előkészített ruháit vette fel. Ezek után elővett egy táskát, majd belepakolta a táborra elkészített ruháit. Miután mindennel végzett, lement a konyhába, hogy megreggelizzen. Pár perc elteltével az iskolabusz, ami elviszi őket a táborba dudálni kezdett. Felvette a táskáját, majd a buszhoz futott. Amint felszállt rá tekintetével barátnőjét kezdte keresni, és amint megtalálta leült a mellette levő üres helyre. Útközben sokat beszélgettek egymással. Pár percbe telt, amire a busz sofőrre megtalálta a tölgyfa erdő ösvényét, ami a táborba vezet. Az ösvény csupán 30 perces volt így hamar odaértek. Amint megállt a busz a diákok leszálltak, majd megcsodálták a táborhelyüket. Az út széle kövekkel volt kirakva, a házak fából készültek, és mellettük egy kis kert volt ültetve. Az út mentén lettek építve. A házak jobb oldalán a tábortűz helye található, a bal oldalon egy folyópartot láthattak, ahol strandolni lehetett. A folyópartnál gyep volt, ahol napozni lehetett, de néhány tölgyfa árnyékot adott azoknak, akik nem akarnak. A faházak közepén  egy téglából épített ház található, ahol reggelizni, ebédelni és vacsorázni szoktak. A diákokat elkísérő tanár kiosztotta a kulcsokat a faházakba.
- Te hol leszel?- kérdezte Sabrina miután mindenki megkapta a saját kulcsát.
Annie egy faházra mutatott a tábortűz helytől nem messze. Az volt az egyetlen lakóhely, ahol még terasz is volt.
- Én is.- mondta Sabrina mosolyogva, majd együtt elindultak a házikó felé.
Útközben arról beszélgettek, hogy szerintük csak ketten fognak ott lakni vagy más is fog velük lakni. Erre a kérdésre hamar megkapták a választ. Ugyanis amikor odaértek a verandán várták őket.
- Mi tartott ilyen sokáig?- kérdezte mérgesen Jane, aki a veranda lépcsőjén ült.
Annie fogta a kulcsot, és Jane-t kikerülve az ajtóhoz ment. Mellette a falnak nekitámaszkodott Tyler, aki mosolyogva nézett az ajtóval ügyeskedő lányra.
Nagy nehezen sikerült kinyitni az ajtót, majd amint nyitva volt mindenki felvette a táskáját, és bement a lakásba. A földszinten két ágy helyezkedett el, amiknek az oldalán két kis szekrény foglalt helyet.A sarokban egy nagyobb szekrény foglalt helyet. Az emeleten is két ágy volt, de ott egy szekrény volt, és a sarokban egy üvegajtó volt beépítve, ami kivezetett a teraszra. A teraszon két kis szék volt elhelyezve.
- Én itt fent alszom.- jelentette ki Jane, majd megnézte a szekrényt.- Bocsi Tyler, de ezt a szekrényt csakis nők használhatják.- mondta sajnálkozva.
Tyler vállat vont, majd lement a földszintre. A két barátnő sokat gondolkozott rajta, hogy ki aludjon az emeleten. Végül úgy döntöttek, hogy Annie fog lent aludni a fiúval. Tyler nem jeleskedett a tanulásban, de a sportban viszont jól teljesített. Volt egy barátnője is, aki Jane egyik barátnője, de már nem volt belé szerelmes. Jane se teljesített valami jól a tanulásban, de jó futó volt. Sok futó bajnokságon volt már, és eddig mindig jó helyezést ért el. A délután hamar eltelt így, amire feleszméltek addigra a diákok a tábortűznél melegedtek. Az egyetlen, aki kihagyta az Annie volt. Ő inkább bement a szobájába, és egy könyvet olvasott a lámpa fényénél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése