2011. január 2., vasárnap

Sorsdöntő 18.fejezet

A félelem boszorkánya:

Balthazar a színes palotájában a mindent látó szemen keresztül nézte, hogyan aratnak győzelmet a boszorkányok az angyalszobrok és a mesterük felett.  Hirtelen a szem világítani kezdett, majd a fény amilyen hamar jött olyan hamar tűnt el. A férfi felállt a trónjából, majd a tükrön keresztül kivette az angyal kőből készült kezeiből. Amint újra a kezében tartogatta a gömbböt azon gondolkodott vajon hogyan győzhetné végre le őket. A boszorkány, akit Veronica után küldőt, vereséget szenvedett, az angyalok se jók mert azokat is sikerült kijátszaniuk és a mesterük képessége sem hatott rajtuk. Nem tudta kihez forduljon. Azt viszont tudta, hogy semmiképpen sem találkozhatnak Adammal, mert akkor le is győzhetik őt, és mehet vissza az alvilágba, ahol az egyik teremtmény segítségével jutott ki. Megfogta a pálcáját, és elmormolt valamiféle varázsigét, majd a tükör egy barlangot mutatott. Balthazar átment a tükrön, majd az őrséget kicselezzve bement a barlangba, ahol még több boszorkány volt csak sokkal félelmetesebbek, mint az lányok. Egy fiatal lány fogadta az urat. A lány haja fekete, a szeme zöld, az ajkai rózsa színűek volt. A haja a derekáig ért, ami kontyba volt tűzve.
- Kit parancsol?-kérdezte a lány, majd pukedlizet a férfi előtt.
A lány még nem tudta, hogy kihez van szerencséje.Az életkora a lánynak alig lehetett 15 év.
- A látóhoz jöttem.Vezess hozzá Kathleen!-parancsolta a férfi, majd a lány engedelmesen mutatta az utat.
Ahhoz a teremhez ment, ahol a látó tartózkodott. A látó egy olyan lény volt, aki képes volt a jövőbe látni vagy jósolni a kártyáival. Mindenki tartott a látótól, mert senki sem tudta, hogy mit látott. Általában csak azok fordulnak hozzá, akik a jövőjükre kíváncsiak. De nem csak ezt tudta a látó. Képes volt mások gondolatait irányítania. Amint odaértek Kathleen engedelmesen és hűségesen meghajolt a látó előtt, aki a trónjában ült.
- Az úr Balthazar.-mutatta be a mellette álló férfit, majd az közelebb lépett a látóhoz.
- Miért fordultál hozzám?Talán elfelejtetted, hogy én száműztelek az alvilágba.Könnyen vissza tudlak jutatni.-magyarázta a látó mogorván.
- Tudok felséged nagy hatalmáról.Csak, azért jöttem, mert van néhány banya, akit ki kéne irtani.Gondolom felséged nem szeretne újra visszajutni a Sárkány toronyba.-próbált célozgatni, hogy ezek a boszorkák még bajt hozhatnak a fejére.
A látó megborzongott amint visszaemlékezett milyen volt a Sárkány toronyban lenni, ahol az embert korbácsokkal ütögetik, és vas székekre ültetik.
- Foglalj helyet!-mutatott az előtte lévő székre, majd Balthazar leült a székbe.- Kinek a jövőjét szeretnéd megtudni?-kérdezte valamivel barátságosabb hangnemben.
Elővett egy képet, amin Veronica szerepelt. Ezt a képet akkor készítette amikor még kicsi volt. A látó elvette a férfi kezéből a fényképet, majd amint meglátta azon nyomban képek jelentek meg előtte.

Azt látta, hogy a lány felnőttként, aki a Sárkány toronyban volt.A torony őrei amint meglátták mélyen meghajoltak előtte, majd beljebb merészkedett, de valószínűleg nem volt.Veronica a kezében tartott egy gömböt, amiben maga a látó volt.Az üveget ütögette, majd őrült sikoltozásba kezdett.Nagyon ki akarhatott szabadulni hiszen nem akart visszamenni a toronyba.A lány a gömböt toronynak középpontjára helyezte, majd az őrök körülvették azt a pontot.

A látó ismét csak megborzongott, majd a kép  látványától, de egy pillanatra sem gyengült el. A képet visszaadta Balthazarnak, aki nem láthatta, hogy ő mit látott, de sejtette.
- A jövője nagyon érdekes, de semmiképpen sem hagyhatod élve.Nagy bajt jelenthet ránk nézve.-mondta hangsúlyozva a szavakat.
- Tudom.Van egy tervem hogyan állíthatnánk félre az útból.Ehhez viszont a félelmetes Silice-hez kell fordulnunk.-próbálkozott mivel ő az egyetlen, akit nem lehet olyan könnyen kijátszani.
A látó intett az őrségnek, akik azonnal behozták Silice-t, a fehér hajú boszorkányt. Az úrnő, azért raboltatta el, mert veszélyt jelentett nekik. Silice ellenszenvét mutatta az úrnő iránt, de nem félt. Ő erősebb volt a látónál. Balthazar felállt a helyéről, majd a boszorkához lépett.
- Silice.-szólt hozzá.- Ha segítesz elkapni egy lány akkor cserébe örök ifjúságot adok neked.-ajánlotta Balthazar.
- Ki lenne az?-kérdezte mosolyt csalva az arcára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése