2011. július 13., szerda

Éjfél 6. fejezet

Mások gondolataiban:

Tyler haza érve a suliból kisöccsét elvitte ebédelni egy gyors étterembe. Az ételt a parkban fogyasztották el. Utána elmentek vásárolni a mai ebédhez. Anyjuk hamarabb jön haza, mint máskor, ezért meglepik őt egy ebéddel. Tyler úgy tanult meg főzni, hogy amikor még kicsi volt sokszor megleste a konyhában anyját, majd eltanulta tőle a főző tudományát. Bementek az egyik boltba, majd megvásárolták, ami az ebédhez kell. Mielőtt haza mentek volna Tyler még bement egy könyves boltba, ahonnan megvett egy olyan könyvet, ami Annie-nek biztosan nincs meg. Egyszer elbeszélgetett vele a könyveiről, hogy melyik könyv van meg neki. Mostanában nem kapott új könyveket. Ezek után haza mentek, hogy elkészítsék az ebédet a szüleinek. Tyler azonnal neki látott, majd feltett a tűzre egy fazék vizet. Amint megfelelő volt a víz hőmérséklete belerakta a tésztát a fazékba. David a parmezán sajtot reszelte, majd amint lereszelte az összeset a tányért félrerakta. Bátyja épp a szósz elkészítésénél járt, ami nem igényelt pár percnél több időt, majd elzárta a fazék alatt lévő tüzet. Abban a pillanatban jött be az ajtón az anyjuk, majd ment be a konyhába, ahol fiai már várták őt az ebéddel. Mosollyal az arcán ölelte meg a fiait, majd tálalták neki az ebédet. David leültette az egyik székre, a táskát kivette a kezéből, és letette a kanapéra. Tyler nem várhatta meg, hogy apja is haza jöjjön, mert el kellett mennie. Ezt anyukája megértette, ezért elengedte. Tyler kiment a házból, majd elsétált Annie házáig. Legutóbb megfigyelte, hogy melyik úton lehet hozzá eljutni. Amint odaért hozzá kinyitotta a kaput, és a kövekkel végig rakott úton ment el az ajtóig. Az ajtón kopogott, majd várt arra, hogy valaki kinyissa az ajtót. Pár perc elteltével Annie nyitotta ki az ajtót. Annie szélesre tárta az ajtót előtt, amin be is ment. Amint bent volt körül nézett. Ámulva nézett végig minden centimétert. Szép volt. Elég sok fény jutott be a házba. Annie elindult a szobája felé, ahol a házi feladatait csinálta. Tyler bement a szobába, majd megnézte az ő szobáját is. Megnézte a könyvespolcon lévő könyveket is. Jól emlékezett. Még nem volt meg neki ez a könyv.
- Én csak ezt hoztam.- tette le az asztalára, mivel látta, hogy zavarta a lányt.
Annie elvette a könyvet, majd megnézte, hogy milyen könyvet hozott neki. Remélem tetszik neki, gondolta a fiú.
- Köszönöm, nagyon tetszik.- mondta, majd kikísérte Tylert.
Tyler elköszönt tőle, majd elindult haza felé. Mosollyal az arcán sétált végig az utcákon, majd hirtelen meglátta, amint az egyik emeletes ház égett a tűztől. Mindenki kint volt a házból kivéve egy nyolc éve kislányt. Az ösztöneit követve bement a hátsó ajtón, majd keresni kezdte a kislányt. Felment a lépcsőn, hogy ott keresse, de nem találta sehol. Egyszer csak meghallotta a lány sikolyait, ezért arra felé vette az irányt. Az egyik szekrényben találta meg, de nem tudott kijönni, mert egy égő gerenda megakadályozta ebben. Megfogta a gerendát, majd kivette onnan a kislánynak megfogta a kezét, és kivezette az égő házból. A hátsó ajtónál mentek ki onnan, majd megmutatta a lánynak, hogy merre vannak a szülei. A kislány boldogan futott a szüleihez. A szülei elképedve néztek lányukra, hogy vajon hogyan jött ki az égő házból. Tyler a park lévő víznél megmosakodott. Amint megmosta az arcát, hogy a szülei ne vegyék észre miképpen lett ilyen az arca. Utána elindult haza felé, de útközben belebotlott Jane-be, aki mosolyogva nézett rá.
Amint megcsinálta Annie a leckéjét benézett a szekrényébe, hogy milyen ruhába menjen a tárgyalásra. A bíró újra gondolja a dolgokat. Anyja erről még nem tud, de nem is akar neki szólni legalább addig, amíg el nem hagyja ezt a házat. Szeretné, ha anyja észhez térne, de ez csak egy álom marad a szemében. Felvett egy zöld pólót, egy farmernadrágot és egy farmerkabátot. Utána megcsinálta a haját, majd elindult a bíróságra. Ott várnia kellett míg az előző pár ki nem jön onnan. Amint ez megtörtént behívták a tárgyaló terembe, ahol a bírónő megnyitotta az ülést. Ő a közös szülői felügyeletet szerette volna elérni vagy pedig, hogy eltiltsák az anyjától, és elküldjék az apjához. Aki ezt ellenezte az az anyja régi ügyvédje volt. A bírónő, azért őt hívta ide, mert ő miatta került Annie az anyjához.
- Mit tud felhozni, hogy Annie az anyjánál maradjon?- kérdezte a bírónő Mr. Jonestól.
Mr. Jones elővette a papírjait, majd elkezdte magyarázni, hogy Annie miért maradjon az anyjánál.
- Az anyja divatáruházában nőtt a vásárlók száma.- adta oda a papírt a bírónőnek.- Mostantól nem fog bulizni, hanem csak a lányával törődni.- mondta el Mr. Jones az elméletét, majd elrakta az összes papírját.
- Annie te mit tudsz felhozni, hogy miért nem akarsz anyukádnál maradni?- kérdezte Annie-től a bírónő.
Annie felállt a helyéről, majd elővette a zsebéből az anyja bankszámláját. Kezdetnek jó lesz, gondolta magában.
- Az anyám többször vett ki a bankból nagy összegű pénzt, amit a buliknál szokott elszórni.- mondta, majd odaadta a bírónőnek a számlát.
Nagyon sok adóssága van az anyjának, amit eddig sosem fizetett ki. Ha az anyja nem változik meg akkor nem marad nála tovább egy percet sem.
-  Egyszer bajba kerültem, és akkor is a szomszéd hozott ki a rendőrségről, aki ma vallomást is tesz.- magyarázta a dolgot, majd a szólított felállt a helyéről.
A bírónőhöz ment, majd elmesélte az egész történetet, hogy hogyan történt. A bírónő meghallgatta, majd kérte Annie-t, hogy folytassa. Elmondott neki mindent az anyja hibáiról az elmúlt évek alatt. Utána Mr. Jones elmondta, hogy hogyan lehetne megoldani az ügyet. Megígérte, hogy beszélni fog vele, hogy kifizesse az adósságát a banknak. A bírónő ezt is meghallgatta, majd pár perc elteltével közölte, hogy mi lesz ezentúl.
- Ezt az ügyet elhalasztom.Holnap az apát fogom meghallgatni, hogy mennyit javult az évek alatt.- mondta, majd felemelte a fakalapácsát.- Addig is a tárgyalást berekesztem.- mondta, és felállt a helyéről, hogy behívja a következő párost.
Annie felállt, majd kiment volna a teremből, de történt valami furcsa.
" Amint találkozom Julie-val megkérem a kezét, és a lányát elküldőm egy bentlakásos intézetbe."- hallotta meg a Jones fickó gondolatait.
Ezt nem teheti, gondolta magában. Ki ment a tárgyaló teremből, majd lement a pincébe, ahol elbújhatott. A fejében ott nyüzsgött az emberek gondolatai. Csak úgy kiabált a sokféle hang a fejében. Lassan hallotta a tárgyaló teremben lévő összes embernek a gondolatát. Kijött a pincéből, majd haza ment, és bezárkózott a szobájába. De még ott is hallotta az emberek gondolatait. Valahogy nem tudott uralkodni rajtuk. A kezeit a halántékára rakta. Olyan volt, mintha ezernyi méhecske lenne a fejében. Senki sem hallgatott el. A hangokból eleinte kevés volt, de egyre több és több kúszott a fejébe. Annie a sarokba húzódott, majd várta, hogy véget érjen ez a rémálom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése